Uw oude beelden laten digitaliseren?

De volgende videosystemen kunnen wij voor u digitaliseren: VCR N1500, VCR N1700, Betamax, Video 2000 en VHS. Deze videobanden kunnen worden gedigitaliseerd naar een DVD schijf of een digitaal videobestand. Lees hieronder in het kort over de geschiedenis van de videosystemen.

VCR N1500 (1971)

In 1971 bracht Philips Eindhoven een nieuwe videorecorder op de markt voor de consument: het Video Cassette Recording (VCR) systeem. Deze nieuwe videorecorder, de Philips N1500, had een prijskaartje van ongeveer 3000,- gulden. De videocassettes waren met een speelduur van 30, 45 of 60 minuten beschikbaar voor ongeveer 150,- gulden. Je kon er in kleur of zwart/wit mee opnemen. Bij de latere VCR modellen werd de speeltijd flink verhoogd. Hiermee kon voor het eerst een complete speelfilm of voetbalwedstrijd worden opgenomen. Maar door de vele mankementen die het systeem had, besloot Philips aan het begin van de jaren 80 de recorders uit de verkoop te halen.

Betamax (1975)

Sony introduceerde in 1975 ook een nieuw videosysteem: Betamax. Het moest de algemene videostandaard worden bij de consument. Helaas bleek dat de hoge aanschafkosten en de beschikbare opnameduur in hun nadeel werd beslist. In 2002 rolde de laatste videorecorders van de productieband. Bovendien werd in 2015 ook aangekondigd dat de productie van de videobanden werd gestopt. Na ruim 40 jaar ging dan ook dit merk roemloos ten onder.

VHS (1976)

Ruim een jaar later introduceerde het Japanse JVC wederom een nieuw videosysteem: het Video Home System (VHS). In de beginperiode bedroeg de speelduur van een VHS band 120 minuten en bij Betamax was dit 60 minuten. Later werden de opnametijd flink opgeschroefd. Uiteindelijk won VHS de oorlog om het videoformaat. Het was het Japanse bedrijf Funai die pas (!) in 2016 besloot om met de laatste productie van de VHS recorders te stoppen.

Video 2000 (1979)

Philips was achter de schermen ook bezig met een nieuw videosysteem als opvolger van het VCR systeem. Dit nieuwe technische snufje kreeg als titel ‘Video 2000’. Het was ook bekend onder de naam ‘Video Compact Cassette’ (VCC). Het formaat had veel weg van een cassettebandje. De videoband was een omkeerbare cassette waarmee je op beide kanten met een speelduur variërend van 1 tot 8 uur mee kon opnemen. Eind jaren 80 stopte Philips met de productie.